案列欣赏-东莞Stella PCC研发中心

2021.6.19
本创意中心占地约40,000平方米,共四层,包括生产线、开放式办公室、实验室、展厅、样品间,休息室和材料仓库。这样的设计手法在河南室内设计中也是可以见到的。 设计师将现有连接在一起的建筑物,打破传统连廊格局,扩大了内部空间。在重新定义空间时,将自然光与室内照明之间的联动作为设计的重要概念。 The designer re-think the connecting corridor of the three existing buildings by softening the boundaries to greatly enlarged the interior space. The play between natural lights and interior lighting is the key concept when redefining the space. 大堂采用网格矩阵式的天花板,柔和的光线漫射而下,营造出宁静而优雅的氛围。

Mild skylights framed in grid ceilings of the lobby offers a sense of calmness and elegance.

空间内的选材素简,玛雅装饰设计包括温暖的木、冷静的水泥石膏板和金属,在开放的工作环境中创造亲密和舒适的体验。设计师试图创建一个安全友好的工作环境,从而增强团队的合作精神、彰显品牌的价值和美感。 The use of simple and raw materials, such as wood, cement plaster panels and raw steels, helped to create intimacy and coziness within the wide-open industrial settings. Desfa tries to create a secure and friendly working environment that will enhance teamwork while manifesting the value and aesthetics of the brand. 秉承的扁平而开放的企业文化,设计师专注于打造开放的工作空间,鼓励员工之间的无缝沟通和协作。 With the acknowledge of Stella’s flat and equal working ethos, the designer focuses on the open workspaces which encourage seamless communications and collaborations. 此外,办公空间内还有私人会议室、视频会议亭、开放式会议桌,以及辅助功能的区域,包括一间材料室,用于产品开发中的材料收集和研究。 In addition, there are private meeting rooms, video conference booths, open conference tables with complementary areas containing a material library to facilitate the development process. 空间激发创新,无论是在工作状态还是间歇的放松,Stella的员工将沉浸在新办公室友好而宜人的氛围中。 Space generates creativity, Stella’s employees will be immersed in design elements from working to lunchbreak within the new office. 同时,定制的照明系统可以激发灵感并提高专注度。安装在建筑南北侧的工作站也将大大优化高层任务区所需的自然照明质量。 Custom-made lighting keeps inspiring people and help them to concentrate. Workstations installed in the north and the south side of the building will greatly improve the quality of natural lighting that is needed for high-level task areas.

雅致轻奢,以艺术格调凝练理想人居!

   

在线下单

点击这里给我发消息

在线咨询